Про це повідомляє Польське радіо

У понеділок, на 21.00 ця установа запрошує всіх охочих взяти участь у вечірньому заході на Площі Пілсудського у Варшаві. «Ми хочемо згадати події і атмосферу 13-річної давності», – розповідає Марцін Новак із Центру думки Івана Павла ІІ. Під час заходу буде представлено фрагменти виступів папи римського, короткий концерт, анімацію, висвітлену на фасаді Командування гарнізону Варшава, а також твір «Тиша».

У ході зустрічі Центр думки Івана Павла ІІ розпочне відзначення 40-річчя обрання Кароля Войтили папою римським. Також згадуватиметься 100-річний ювілей повернення Польщею незалежності.

Свій понтифікат Іван Павло ІІ розпочав словами «Не бійтеся!», а згодом неодноразово повертався до них. Для папи-поляка свобода мала глибший вимір, – підкреслює Марцін Новак. – Він навчав, що особиста свобода є основою свободи спільноти.

«Часом людина може бути поневолена страхом, що замикає її в егоїзмі. Страх не дозволяє їй вийти назустріч іншій людині. Тоді як така зустріч становить один зі стовпів солідарності, про яку казав Іван Павло ІІ», – пояснює Марцін Новак.

У заході на площі Пілсудського візьмуть участь варшавський митрополит кардинал Казімєж Нич і настоятель архікафедральної базиліки св. Івана Хрестителя у Варшаві ксьондз Боґдан Бартолд.

ІА "Вголос": НОВИНИ