У Польщі зі статуї Ісуса Христа в місті Свебодзін демонтують антени, які роздають інтернет. Таке розпорядження дав єпископ Зеленогурсько-Гожовської дієцезії Тадеуш Літинський, передає польське видання Fakt24.

Зняти пристрої зобов'язалися до 10 травня.

Наголошується, що парафіяльний священик визнав, що в 2016 році підписав контракт з компанією, яка надає послуги щодо доступу в інтернет. Згідно з угодою, компанія могла встановити антени на верхівці статуї Христа, а також мала надати безкоштовне відеоспостереження і доступ в Інтернет для парафій, паломників і туристів поруч зі статуєю.

При цьому в єпархіальній курії у місті Зелена Гура заявили, що пристрої на статуї можуть вразити почуття людей, особливо вірян.

Як писав раніше «Вголос», на одній із найвідоміших польських статуй, - пам'ятнику Ісусу Христу, виявили десятки передавачів інтернет-сигналу.

Фігуру Христа з розпростертими руками, розташовану на пагорбі висотою в 16,5 метрів, видно всім, хто проїжджає по трасі у бік Свебодзіна. Висота статуї – 33 метри – символізує роки життя Христа, ще три метри займає величезна корона. Ширина розпростертих рук - 25 метрів, вага пам'ятника - близько 440 тонн. Вона на шість метрів більша знаменитої статуї Христа в Ріо-де-Жанейро.

ІА "Вголос": НОВИНИ