[media=149426,149427,149428] 

Сьогодні співробітники генеральної прокуратури та Національної поліції України проводять слідчі дії у стінах Полтавської міськради. Обшуки проходять на другому поверсі. За інформацією poltava.to, обшуки відбуваються у кабінетах: секретаря Полтавської міськради Оксани Деркач, міського голови Полтави Олександра Мамая, першого заступника міського голови Михайла Шевченка, заступника міського голови з питань ЖКГ Андрія Ляміна, керуючої справами виконкому Полтавської міськради Наталії Сук.

Наразі жоден із керівників не перебуває на робочому місці.

Правоохоронці поки не коментують причини та результати обшуків.

Зазначимо, що обшуки проводяться за ухвалою судді Печерського райсуду міста Києва Білоцерківець. В ухвалі від 30 серпня, поданої за клопотанням Генпрокуратури, вказано, що правоохоронцям дозволено обшукати будівлю на вул. Соборності, 36 — без конкретних кабінетів.

В ухвалі зазначено, що посадові особи Полтавської міськради протягом 2016-2017 років витрачали кошти на «Будгарант-7» та «УМБ-23» (займаються ремонтом доріг). Розмір витрачених коштів та особи, причетні до цього, не вказані. Кримінальне провадження, в межах якого проходять обшуки, було відкрито ще у квітні 2017 року.

Очевидці повідомляють, що біля офісної будівлі на вул. Олеся Гончара також перебувають люди у формі з автоматами. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ