[media=137340,137341,137342,137343,137344] 

Про це пише місцеве видання ЗМІСТ.

Місце проведення дійства вибране не випадково: з Іванової гори відкривається краєвид на долину річки Ворскли та частину міста, поряд розташовані Свято-Успенський кафедральний собор та символ міста – Біла альтанка. Також на цій локації знаходиться пам'ятник галушці – символічний пам'ятний знак на честь традиційної для Полтавщини страви української кухні.

Упродовж фестивалю «Полтавська галушка» проводили майстер-класи з виготовлення галушок, пельменів, вареників, працював дитячий майданчик з іграми та розвагами. На святі діяли й локації головної сцени, містечка галушковарів, містечка народних промислів тощо. Так, на локації «Родичі галушки» навчали готувати цзяоцзи (страва китайської кухні, з тіста з м’ясною начинкою), писати китайські ієрогліфи та проводити чайну церемонію. 

«Галушки! Продаємо пусті і з печінкою. Щоб галушки вийшли смачними, потрібно додати кефір, ряжанку, яйця, борошно та дріжджі», - каже Олександра Криворогова, учасниця фестивалю.

За словами організаторки свята Лариси Семеняги, фестиваль у місті проводять не вперше, однак цього року заплановано багато новинок. Для прикладу, відбулася церемонія урочистого спецпогашення маркованого конверту «Брендова страва місто Полтава». Ці конверти передали до Музею поштового зв’язку України, вони стануть експонатами Полтавського краєзнавчого музею.

Окрім того, було визначено переможця конкурсу на кращу полтавську галушку.

Нагородили спеціальними дипломами від фестивалю й людей з прізвищем Галушка та похідними від нього.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ