Про це поінформував один із прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передають Українські новини.

«Суд наклав арешт лише на частину його майна. Наскільки пам'ятаю, арештовані автомобіль, гроші, вся його нерухомість згідно з декларацією й реєстром майнових прав», - зазначив він.

Також повідомляють, що суд відмовився арештувати майно, яке перебуває у спільній власності Полякова.

Як писав «Вголос», 11 липня депутати Верховної Ради зняли недоторканність з Полякова, але подання на його арешт не набрало потрібної кількості голосів. Після цього Солом'янський райсуд Києва призначив народному депутату Максиму Полякову заставу в сумі 304 тисячі грн, зобов'язав носити електронний браслет і здати паспорти. Відразу після рішення суду Полякова викликали в поліцію Черкаської області, щоб надягти електронний браслет. Але нардеп на виклик не з'явився, на зв'язок не виходив. Адвокати заявили, що Поляков не збирається виконувати рішення суду в цій частині. 

19 червня детективи НАБУ та САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась у співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США) за участі спецагента НАБУ під прикриттям.

Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, унаслідок якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти було використано для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

ІА "Вголос": НОВИНИ