Про це говорив прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький підсля закінчення саміту в Брюсселі, передає «Польське Радіо».

Спроба вбивства російського подвійного агента Сергія Скрипаля була однією з тем перемовин європейських лідерів. Як наголосив прем'єр Моравєцький, у питанні хімічної атаки позиція Варшави є рішучою.

«Це злочин, вчинений Росією, це абсолютно неприйнятна і безпрецедентна атака, і дуже ймовіно, що в понеділок разом із, можливо, кільканадцятьма країнами ЄС ми рішуче відповімо на те, що сталося у Великобританії. До уваги беруться різні механізми, різні механізми є можливими» – наголосив прем'єр.

У неофіційних розмовах можна почути, що або частина євросоюзних країн вирішить видворити російських шпигунів, або викличе для консультацій своїх послів у Росії.

Під час розмов щодо реакції на дії Росії обговорено також питання Nord Stream 2 – повідомив прем'єр-міністр Моравецький: «Напевно, дедалі більше країн усвідомлює, що Nord Stream-2 є елементом російської геополітики, елементом шантажу, втім подібно як Nord Stream 1. Цей проект становить велику загрозу для Європи, а особливо України, опосередковано також і для Польщі», – заявив голова уряду у Варшаві.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ