Ці розмови Онищенка з нібито Петром Порошенком в АП називають фейком, передає «Інтерфакс-Україна».

«Фейки не вимагають коментарів», - заявили в АП.

Таку ж позицію оголосив журналістам в кулуарах Ради і глава фракції "БПП" Артур Герасимов.

«Мені дуже легко відповідати на це питання, тому що саме фракція «Блок Петра Порошенка» ініціювала певні робочі групи і круглі столи, що стосуються фейків. А фейки ми не коментуємо», - сказав він.

На уточнююче питання, чи вважає він не автентичним голос президента, Герасимов відповів, що не коментує фейки.

Нагадаємо, учора ввечері депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка. Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу. Діалог триває російською мовою.

 

Слід зазначити, що суспільство та чимало політичних діячів не сумніваються у правдивості записів.

«Подивився вчора одкровення Онищенка. Про Порошенка, його оточення і більшість народних депутатів України. Нічого для себе нового не дізнався. Але стійка відраза все одно залишилася. Ви вірите що всю цю мерзоту можна прибрати з української влади на «чесниx» виборах? Серйозно?», – коментує нардеп Семен Семенченко.

«Чергове підтвердження того факту, що в Україні панує кримінальний олігархічний лад, на чолі якого стоїть президент-олігарх. Просто залишу цю стенограму плівок Онищенка тут. Як нагадування всім нам, що цей барига прийшов до влади на крові героїв Небесної сотні, обіцяв деолігархізацію, життя по-новому, а приніс лише старі кучмівські звички», - каже політичний оглядач Олександр Аронець.

ІА "Вголос": НОВИНИ