Апеляційний Господарський суд столиці відмовив компанії "Торговий дім "Ленінська кузня" у перегляді підсумків приватизації Херсонського суднобудівного заводу.

Про це в п'ятницю повідомляє газета "Дело".

За словами представника Фонду держмайна, "Торговий дім "Ленінська кузня" просив суд розірвати договір купівлі-продажу 83,6% Херсонського суднобудівного заводу, укладений у 2004 році між ФДМ і компанією "Євроресурс".

При цьому посилаючись на те, що покупець не виконує інвестиційні зобов'язання.

У приймальні голови правління акціонерного товариства "Завод "Ленінська кузня" Валерія Шандри повідомили, що їхній керівник відмовляється оцінювати рішення суду.

У серпні 2004 року ФДМ продав компанії "Євроресурс" 83,6% Херсонського суднобудівного заводу за 52,17 млн. грн.

У власності ж держави залишилося 15,947% акцій підприємства. Головою наглядової ради Херсонського суднобудівного заводу сьогодні є директор "Євроресурсу" В'ячеслав Люстерник.

"Торговий дім "Ленінська кузня" входить до концерну "Укрпромінвест", підконтрольний екс-секретарю Ради нацбезпеки й оборони Петру Порошенку.

У той же час прем'єр-міністр Юрій Єхануров доручив міністру Кабміну Богдану Буці терміново створити робочу групу для вироблення кроків уряду по реалізації рішення Верховного Суду по Нікопольському заводу феросплавів.

До робочої групи мають увійти представники Мінфіну, Мінекономіки, Держкомісії з цінних паперів і фондовому ринку, ФДМ та Мін'юсту.

"Давайте швидко завершимо цю тему, тому що вона вже давно тягнеться. Є рішення Суду - ми буде його виконувати", - заявив Єхануров.

Він зазначив, що ФДМ повинен терміново провести збори акціонерів і вступити в управління державним пакетом акцій.

У той же час голова Фонду держмайна Валентина Семенюк зауважила, що 50%+1 акція НЗФ ще не передані "Придніпров'ям" у ФДМ і необхідно, щоб виконавча служба забезпечила таку передачу.

До цього, за словами Семенюк, Фонд держмайна не може брати участі в зборах акціонерів підприємства.

У січні 2006 року Верховний Суд відмовився скасувати рішення судів про незаконність продажу 50%+1 акція НЗФ, відхиливши скаргу заводу.

Українська правда



ІА "Вголос": НОВИНИ