У Посольстві Чеської Республіки в Україні вказали, що президент Чехії Мілош Земан під час виступу в ПАРЄ висловив особисту точку зору щодо анексії Криму. Про це повідомив радник-посланник, прес-секретар посольства Чехії в Україні Давід Машек, - пише УНІАН.

«Посольство зафіксувало інформацію, що з'явилася в ЗМІ стосовно виступу Земана у Парламентській асамблеї Ради Європи. За даними ЗМІ, у деяких частинах виступу йшлося про його особисту точку зору», - йдеться у письмовій відповіді Машека.

При цьому у посольстві зауважили, що «із проханням про коментар необхідно звернутися до прес-служби Офісу президента Чеської Республіки».

Як писав «Вголос», Президент Чеської республіки Мілош Земан вважає втрату Україною Криму «завершеною справою» та пропонує владнати її за допомогою виплат Україні. Про це він заявив в Страсбурзі під час звернення до депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що на заяву  Мілоша Земана щодо Криму реагувати не варто. Натомість, увагу варто звернути на мотивацію тих осіб, які надали йому слово з трибуни ПАРЄ.

ІА "Вголос": НОВИНИ