Як повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на члена фракції «Єлк» Арарата Мирозяна, фракція одноголосно ухвалила рішення про висунення Нікола Пашиняна кандидатом на пост прем'єр-міністра. Він також висловив думку про те, що у них не буде проблем з підтримкою кандидатури Нікола Пашиняна з боку парламентської більшості - фракції Республіканської партії Вірменії (РПА).

«Сьогодні також заплановані зустрічі Пашиняна з іншими парламентськими фракціями, а саме: з фракціями РПА, блоку «Царукян» та АРФ «Дашнакцутюн», - наголошується в повідомленні.

На вчорашньому мітингу на площі Республіки в Єревані Нікол Пашинян заявив, що готовий зайняти пост прем'єр-міністра Вірменії.

Як писав «Вголос», 23 квітня прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян, через якого у країні кілька тижнів не вщухають протести, подав у відставку. Наступного дня у відставку пішов весь уряд.

Проте, попри відставку прем'єр-міністра, протестувальники знову вийшли на вулиці і стверджували, що їхні вимоги не виконані. Вони домагались дострокових виборів та усунення партії влади.

29 квітня, у Єревані, столиці Вірменії, поновилися протести. Активісти, які виступають проти правлячої партії, почали перекривати дороги.

Нагадаємо, 17 квітня, в день, коли парламент обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром, лідер опозиційної партії «Громадський договір» та голова парламентської фракції «Елк» Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної «оксамитової» революції.

У п'ятницю, 20 квітня, зранку сотні активістів опозиційного руху, що виступає проти прем'єрства Сержа Саргсяна, розбившись на групи, вийшли на вулиці Єревану з метою перекриття руху транспорту.

22 квітня вірменська поліція повідомила про 232 людини, затримані у зв’язку з протестами у столиці країни Єревані. Згодом у столиці Вірменії військові приєдналися до мітингувальників.

ІА "Вголос": НОВИНИ