Відповідну пропозицію депутата Львівської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Михайла Коваліва відхилили 11 липня 2017 року на засіданні постійної комісії Львівської обласної ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики під час розгляду проекту рішення «Про затвердження програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у місті Львові на 2017‒2019 роки».

«Програма щодо поводження з твердими побутовими відходами у місті Львові, яку обласна державна адміністрація подала на розгляд обласній раді, є вкрай сирою, а також містить внутрішні суперечності. Зокрема, морфологічна структура твердих побутових відходів, яка представлена у програмі, не відповідає реальним показникам. Наприклад, не вказано ‒ розрахунок ведеться за об'ємом чи за вагою, показники бралися з того, що надходить на полігон чи в контейнер? Є гостра потреба провести реальні морфологічні дослідження твердих побутових відходів: в різних місцях, в різні сезони, в різні дні тижня. Лише тоді можна буде говорити про середньозважені показники», ‒ зазначив Михайло Ковалів.

Свободівець наголосив, що не зрозуміло – яку кількість львівського сміття будуть приймати полігони. 

«У запропонованій програмі є лише перелік об'єктів захоронення твердих побутових відходів, але жодним словом не обмовлено про обсяги приймання сміття. Тобто обласна державна адміністрація пропонує проголосувати за голі цифри, з чого напрошується висновок, що бюджетні кошти будуть розподілятися в ручному режимі. На мою думку, корупційні ризики є очевидними», ‒ зауважив Михайло Ковалів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ