[media=15880,15881,15884,15885,15886] 

Фестиваль покликаний відтворити середньовічну культуру у кращих її проявах та дати можливість кожному пройнятися нею і відчути її, інформують організатори.

«Тустань» повинен стати тим місцем, де українець зможе відчути гордість за державу, яка колись була великою та могутньою, а не такою дріб’язковою як місцями зараз, на жаль», – розповідає директор заповідника Василь Рожко.

У програмі фестивалю передбачені вогняні шоу, лицарські турніри, різноманітні майстер класи, дегустація середньовічних страв та ще багато всього цікавого.

Організатори гарантують відповідальність за безпеку на фестивалі. «На місці буде швидка допомога і лікар, який знає специфіку ре конструкторів», – запевняє виконавчий директор фестивалю Орест Кондратович.

Режисер фестивалю Оксана Мороз розповіла, що однією із цікавинок заходу стануть скоморохи, які читатимуть оповідки Юрія Винничка і розважатимуть присутніх різними забавками. «Скоморохи придумали багато забавок, серед яких моя улюблена – пошук відьми. Якщо на фестивалі піде дощ чи хтось щось загубить – винна відьма, яку шукатимуть. За якими ознаками визначатимуть відьму – поки що секрет», – розповіла вона.

Фінансує фестиваль державний історико-культурний заповідник «Тустань» та Віталій Дем’янюк з клубом «Коло».

ІА "Вголос": НОВИНИ