Про це заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Михайло Головко під час брифінгу в парламенті 21 червня 2017 року, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«З 1 жовтня тарифи знову хочуть підіймати до 9000 грн. Це просто покладе українську економіку на лопатки. Законопроекти про функціювання ринку газу, які пропонує «Свобода», має бути внесено в сесійну залу. І ми вимагаємо в залу підтримати ці ініціативи», – заявив націоналіст.

Депутат обурився тому, що українці, згідно з Конституцією, є власниками надр землі, однак на сьогодні зобов'язані переплачувати за вартість газу в рази. Зокрема він навів приклад сусідньої Польщі, яка не має власного газу і платить за нього 180 доларів у той час, як українці мають платити по 290-300 доларів.

Михайло Головко заявив, що свободівці в парламенті зареєстрували низку законопроектів, які б мали покращити ситуацію. Зокрема, №2408А («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України») та №6583 («Про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» (щодо особливостей функціювання газорозподільної системи»). Як заявив народний депутат, законопроекти «Свободи» свідомо блокують та не вносять на розгляд у сесійну залу.

«Газ власного видобутку має йти на потреби для населення, в Україні його достатньо, аби забезпечити ЖКГ. Але через корупційні схеми НАК «Нафтогазу» - це практично неможливо зробити. Друга проблема в тому, що мережі, якими володіють облгази, сьогодні формально не є державними. Згідно з поданим законопроектом, газорозподільна система може перебувати лише в державній або в комунальній власності. Ми хочемо забрати посередників і всі корупційні схеми в цій царині. Тоді може бути здешевлена ціна на газ і менші тарифи», – наголосив депутат, закликавши всіх депутатів підтримати законодавчі ініціативи «Свободи». 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ