Про це на своїй сторінці у «Facebоok» написав народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Левченко.

«Вже четверту годину намагаюся зареєструвати у Верховній Раді проект постанови про відсторонення Арсена Авакова від виконання повноважень міністра внутрішніх справ України до закінчення досудового розслідування в карному провадженні, яке здійснюється НАБУ», – написав нардеп.

Юрій Левченко наголосив, що керівник відділу реєстрації та обліку проходження законопроектів Надія Лелейко спочатку сказала, що має право не реєструвати законодавчі ініціативи народних депутатів, якщо вважає, що вони «не відповідають чинному законодавству», а потім визнала, що «питання вирішується у керівництва і наша розмова ні до чого не приведе» й порекомендувала подзвонити Парубію.

Нардеп зазначив, що йому не вдалося додзвонитися голові Верховної Ради Андрію Парубію, і тому він змушений публічно звернутися до спікера парламенту через Facebook.

«Андрію, прошу припинити порушення Конституції України та закону України Про регламент Верховної Ради України та зареєструвати наш проект постанови про відсторонення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Якщо Верховна Рада України вирішить, що вашого однопартійця немає за що відсторонювати, або що чомусь парламент не має права його відсторонити (хоча може призначати/звільняти), так це буде зафіксоване рішення Верховної Ради й кожного народного депутата, і нехай вже тоді український народ оцінює це. Але не маєте права ви особисто чи підлеглий вам відділ реєстрації узурпувати повноваження обраного законодавчого органу», – зазначив націоналіст.

Як писав «Вголос», Національне антикорупційне бюро України вчора, 31 жовтня, прийшло з обшуком до родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Обшуки відбулись у сина Авакова – Олександра – у межах розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило для військових наприкінці 2014 – на початку 2015 року.

Сина Арсена Авакова затримали детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) після  обшуку.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ