Повідомлення, розміщені на платформі, передаються відповідним органам влади, які можуть відреагувати,  пише Європейська правда.

Відповідний сигнал надійшов до платформи від Європейської та міжнародної організації журналістів (EFJ/IFJ)

У повідомленні йдеться, що декілька журналістів отримали погрози на тлі зростаючого словесного насильства проти медіа та журналістських організацій.

Мова йде про пост у Facebook речниці генпрокурора України Лариси Сарган від 30 травня, у якому вона опублікувала список прізвищ 26 осіб, які «підняли чергову зраду в той час, коли всі правоохоронці здійснювали спецоперацію з Бабченком». Зауважимо, у повідомленні на сайті РЄ сказано, що Сарган писала про «так званих зрадників», які критикували правоохоронців.

У повідомленні, зокрема, наведені прізвища двох журналістів – Мирослави Гонгадзе та Сергія Томіленка, голови Національної спілки журналістів України. Заважимо, що кількість журналістів у списку Сарган була більшою. Приміром, у ньому фігурують Олександр Дубинський та Богдан Буткевич і інші.

Окремо у повідомленні згадана «словесна атака» першого віце-спікера українського парламенту Ірини Геращенко на Сергія Томіленка, яка звинуватила його у «співпраці з кремлівськими пропагандистами».

«У наступні дні Сергій Томіленко отримував онлайн-погрози (в основному через Facebook-пости та коментарі), у яких лунали заклики до СБУ ув'язнити його», - йдеться у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ