Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із політологом Євгеном Ланоком.

«Думаю, тут є певні символічні підтексти. Адже ми знаємо, що 23 лютого – дата, під час якої прославляли радянський окупаційний режим. Рішенню про демонтаж передувала атака українських націоналістів на цей пам’ятник, вони привернули увагу вже до цього і тому суспільна свідомість дійшла до того, що це треба демонтувати», - зазначив він.

За словами політолога, таким рішенням ми торкаємося досить складних питань, адже під час Другої світової війни загинуло багато українців. Відповідно, їх теж потрібно вшанувати.

«Але коли ми подивимось на цей монумент, бачимо на ньому імперські символи, «Орден победы», який був запроваджений Сталіним…Тобто це не є монумент, який має на меті пошанувати пам’ять людей, це - монумент окупаційному режимові, який і організував Голодомор», - пояснив Євген Ланюк.

Говорили також і про меморіал Небесної Сотні. Його, як відомо, зведуть до кінця наступного року щонайменше за один мільйон доларів на Губернаторських Валах, що на вулиці Кривоноса.

«У Львові справді немає монументу, який би вшановував загиблих на Майдані, героїв АТО, героїв новітньої української національно-визвольної війни. Натомість ми бачимо, що вже стільки років стоїть цей монумент із символами, які символізують той окупаційний режим, під владою якого було наше місто після закінчення ІІ Світової війни…», - прокоментував політолог.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ