Як повідомляє місцеве видання 47news, з 15 по 31 грудня з усіх частин у військовий госпіталь в Санкт-Петербурзі було доставлено 293 бійців, у багатьох діагностували пневмонію. З 1 по 8 січня було доставлено 70 військовослужбовців з діагнозами ГРЗ, ангіна і пневмонія.

За даними видання, палати військового госпіталю в Петербурзі переповнені хворими, нових призовників відправляють в госпіталь в Кронштадті.

Один із призовників розповів, що багато хто в казармах захворіли, проте госпіталізують лише тих, у кого піднімається температура. «Але навіть якщо вирішили відвезти, то санітарну машину ще дочекатися треба, нас таки не «швидкими» везуть», – розповів боєць.

У той же час в Західному військовому окрузі спростували повідомлення про масову госпіталізацію призовників в Ленінградській області.

«Загальна кількість госпіталізованих військовослужбовців із захворюваннями органів дихання не перевищує 1% від облікового складу підрозділів. Тому ні про яке масове захворювання не може бути й мови», – заявило військове командування.

ІА "Вголос": НОВИНИ