Молебень відбудеться перед іконою Вифлеємських немовлят. На богослужіння зберуться священнослужителі та учасники пролайф-руху з Єкатеринбурга, Москви і ряду інших міст. Серед них — глава медико-просвітницького центру «Життя» протоієрей Максим Обухов і президент благодійного Фонду захисту сім'ї, материнства і дитинства Олексій Комаровський.

«Жахаючись з того, що так можна було вчинити з людськими останками, не можна не звертати уваги на першопричину такого ставлення. Спочатку цим дітям було відмовлено у праві називатися людьми, потім — у праві на життя та на поховання», - йдеться в повідомленні, передає «Інтерфакс».

Як зазначили в єпархії, скільки б не приховували вбивство за словами «аборт», «переривання вагітності», скільки б не називали живих дітей «плодами» і «ембріонами» - суть справи від цього не змінюється.

«Задуматися і одуматися нас змушують такі кричущі випадки, як цей. Можливо, ці діти вже після своєї смерті зуміють утримати чиїхось матерів і батьків від непоправних кроків і допоможуть зберегти життя багатьох людей», - йдеться в повідомленні.

22 липня в лісі недалеко від траси Нижній Тагіл — Єкатеринбург було знайдено чотири 50-літрових пластикових бочки. Глава прес-служби ГУ МВС у Свердловській області Валерій Горєлих повідомив, що всього в бочках було виявлено 248 ембріонів https://vgolos.com.ua/svit/news/610.html, розміри кожного — приблизно в половину долоні.

Поліція направила запит до обласного МОЗ з проханням пояснити, що означає абревіатура на бирках ембріонів і з якою організацією медичні установи укладали договір про утилізацію ембріонів.

На бирках збереглися назви, щонайменше, чотирьох медустанов.

Джерело: Взгляд

ІА "Вголос": НОВИНИ