Про це повідомляє інформаційний портал «Знай».

Громадських активістів обурила його розповідь «Настя», яка нібито пропагує канібалізм. Рух зажадав заборонити новелу в Росії.

На цьому громадський рух протидії екстремізму не зупинилася. Активісти вимагали притягнути до відповідальності і популярного режисера Костянтина Богомолова, який зняв екранізацію твору.

За сюжетом скандальної розповіді, 16-річну дівчинку Настю у день її народження запікають у печі власні батьки і подають на стіл як головне блюдо.

«Я і мої колеги в Інтернеті прочитали текст цієї книги і були шоковані. Розповідь оповідає про канібалізм. Сім'я поміщиків у день народження своєї юної дочки запікають її у російській печі, потім подають дочку на стіл як головне блюдо і після цього їдять її», - обурилася керівник руху Ірина Васіна.

Активісти також провели лінгвістичну експертизу твору. І навели докази, що розповідь містить знущання над православ'ям.

«У висновку експерта йдеться про те, що у тексті є приниження групи осіб за ознакою ставлення до релігії православних християн і за ознакою ставлення до національності. Ми не бачили фільм Богомолова і не можемо сказати, що він зняв, але ми можемо припустити, що такий екстравагантний режисер може зняти фільм з ознаками екстремізму. А саму розповідь Сорокіна «Настя» ми вважаємо екстремістською і написали заяву в поліцію з вимогою заборонити її поширення на території Росії», - заявила керівник руху.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ