Представник ОРЛО в політичній підгрупі ТКГ Родіон Мірошник заявляє, що починати переговори про мирне вирішення конфлікту на Донбасі потрібно не з «розформування» псевдореспублік, а з вибудовування діалогу «з тією владою, яка існує де-факто і підтримується населенням».

Про це він заявив у коментарі «РИА Новости».

За словами Мірошника, псевдореспубліки де-факто є і стороною конфлікту, і стороною переговорів.

«Заявляючи про необхідність розформування республік, Волкер плутає причину і наслідок, мабуть, тому що до держперевороту в Києві США мали найбезпосередніше відношення і не можуть його критикувати, а поява республік стало реакцією жителів Луганська і Донецька на свавілля, яке відбувалося в Києві», - сказав Мірошник.

Водночас голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов у коментарі RT заявив, що Волкер і американська сторона в цілому не є «об'єктивним і неупередженим посередником» у врегулюванні конфлікту на сході України.

«Слова Волкера, зрозуміло, не вписуються в жодні рамки наявних домовленостей мінського формату і, на мій погляд, досить серйозним чином ставлять під сумнів його готовність і здатність вносити реальний внесок у просування вперед настільки складного, чутливого конфлікту», - підкреслив він.

У свою чергу, заступник голови думського комітету з міжнародних справ Олексій Чепа заявив, що заклик Волкера «розформувати» «ДНР» і «ЛНР» - це спроба переглянути Мінські домовленості.

Чепа додав, що діяти необхідно тільки відповідно до досягнутих домовленостей, а решта – «спроби пояснити бездіяльність української влади і американців, які їх у всьому покривають».

Як відомо, напередодні спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив так звані «ДНР» і «ЛНР» мають бути ліквідовані, оскільки цим утворення немає місця в конституційному укладі України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ