Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на Міноборони РФ.

«31 грудня 2017 року з настанням темного часу доби аеродром «Хмеймім» піддався раптовому мінометному обстрілу мобільної диверсійної групи бойовиків. У результаті обстрілу двоє військовослужбовців загинули», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, «сирійськими органами безпеки проводяться заходи щодо пошуку і знищення причетних до атаки бойовиків, а також посилення режиму охорони прилеглої до авіабази території».

Водночас у відомстві назвали фейком повідомлення ЗМІ про нібито «фактичне знищення» бойовиками семи російських військових літаків на авіабазі «Хмеймім».

«Повідомлення «Коммерсанта» про нібито «фактичне знищення» семи російських військових літаків на авіабазі Хмеймім – фейк», – йдеться в повідомленні.

У відомстві також заявили, що російська авіагрупа в Сирії у боєготовності і продовжує виконувати всі завдання за призначенням у повному обсязі.

Як писав «Вголос», напередодні видання «Коммерсант» з посиланням на два військово-дипломатичних джерела повідомило, що 31 грудня радикальні ісламісти обстріляли з мінометів російську авіабазу Хмеймім в Сирії, в результаті чого були знищені як мінімум чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С і військово-транспортний літак Ан-72.

Видання також зазначало, що на базі також був знищений склад боєприпасів, який вибухнув після влучення в нього мінометного снаряда. «Коммерсант» пише, що обстріл можна назвати одним із найсерйозніших за всю російську операцію в Сирії, що почалася в кінці 2015 року. Газета зазначає, що до цього випадку всі втрати російських сил в країні мали «одиничний характер», а системи ППО не допускали «жодного факту порушення зон безпеки баз в Тартусі і Хмеймімі». 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ