Про це повідомили в Роскомнадзоре.

«До Роскомнадзору надійшло рішення Таганського районного суду про обмеження доступу на території Росії до інтернет-ресурсів організатора поширення інформації в мережі Інтернет Telegram Messenger Limited Liability Partnership. У зв'язку з цим інформація про ці інтернет-ресурси в понеділок, 16 квітня, спрямована операторам зв'язку з метою обмеження доступу», - йдеться в повідомленні.

Як писав «Вголос», 13 квітня суддя Таганського суду Москви постановила заблокувати месенджер Telegram на території Росії.

Блокування Telegram пов'язане з відмовою месенджера передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

Радник президента Росії з розвитку інтернету Герман Клименко закликав росіян, у разі блокування Telegram, переходити на месенджер ICQ.

В якості альтернативи Telegram компанія «Кримтехнології» представила новий мессенджер «Діалог М». Про старт публічного тестування було оголошено 14 квітня. Проте згодом аккаунт Діалог М зламали всього за три хвилини.

Держдума Росії також заявила, що у зв'язку із блокуванням месенджера Telegram проаналізує необхідність законодавчо виключити використання VPN-сервісів.

ІА "Вголос": НОВИНИ