Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії.

Зазначається, що в Росії українських військових звинувачують в обстрілах об'єктів цивільної інфраструктури і мирного населення на Донбасі. Зокрема, у справах фігурують командир 57 окремої моторизованої бригади ЗСУ Сергій Сірченко, командир 17 окремого моторизованого батальйону 57 окремої моторизованої бригади ЗСУ Олександр Щербінін. Також Слідком РФ називає імена командира 10 окремої горно-штурмової бригади ЗСУ Василя Зубанича, командира 55 окремої артилерійської бригади ЗСУ Сергія Брусова, командира 30 окремої механізованої бригади ЗСУ Івана Гараза і командира артилерійського дивізіону 30 окремої механізованої бригади майора Сергія Марценюка.

«В їхніх діях слідство вбачає ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», – йдеться в повідомленні російського відомства.

За даними російського слідства, підозрювані нібито здійснили 17 квітня 2016 року артилерійський обстріл об'єктів цивільної інфраструктури Зайцевого Донецької області, в результаті чого отримала поранення мирна мешканка та пошкоджено три будинки.

Військових також підозрюють в артилерійському обстрілі Красногорівки і Старомихайлівки, в результаті яких постраждали мирні жителі. Крім того, у справах вказано інші епізоди, які, на думку російського слідства, свідчать про застосування «заборонених методів ведення війни».

ІА "Вголос": НОВИНИ