Про це пише Rzeczpospolita з посиланням на звіт Банку Росії, який свідчить, що минулого року з країни було виведено 31,3 мільярд доларів. Хоча ще в 2016 році цей показник становив 19,8 мільярдів.

«Це відображення операцій на поточних рахунках. Нафта в 2017 році почувалася краще, ніж в 2016-му. Сальдо операцій зросло і, як результат, більше капіталу виїхало за кордон. Другим чинником були західні санкції. У першій половині 2017-го року іноземні інвестори прихильно дивилися на російські цінні папери і акції. В другій же стало зрозуміло, що санкції залишаться в силі. Це вплинуло на російські цінні папери. Відплив з ринку став більш відчутний і швидший», – пояснила головний економіст «Альфа-Банку» Наталія Орлова.

Аналітик компанії Alpari Наталія Мільчакова зауважила, що збільшення відтоку капіталу з Росії було також обумовлене виплатами за іноземними боргами, які здійснили російські банки. Лише у жовтні минулого року вони виплатили іноземним інвесторам 4,6 мільярдів доларів. Проблемою також лишається висока заборгованість приватних російських фірм за кордоном.

 

«Вголос»



 

ІА "Вголос": НОВИНИ