Про це заявив заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков в інтерв’ю виданню «Известия».

За словами Рябкова, запропонована Путіним концепція розміщення миротворців ООН для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ, що включає їх переміщення по мірі пересування спостерігачів по території Донбасу на лінії розмежування, зберігає свою повну актуальність. Але пропозиції України і США, щоб під прапором ООН встановити контроль за всім периметром кордону між Україною і Росією, включаючи непідконтрольні Києву території Донбасу – це «перелицьовування багато разів обговорюваної теми, що за чим має слідувати в рамках Мінських угод».

«Я розраховую, що досить інтенсивний діалог, що триває по каналу Владислав Сурков - Курт Волкер допоможе зрушити з мертвої точки і буде знайдена схема, яка виявиться прийнятною як для Києва, так – я підкреслюю – і для Луганська та Донецька. Сказати, що ми близько підійшли до якоїсь актуальної схеми, я особисто не можу. Але виходжу з того, що контакти продовжаться і в «нормандському форматі», і на двосторонній російсько-американської основі», – зазначив Рябков.

Під час останньої січневої зустрічі з радником Путіна Сурковим у своїх пропозиціях по миротворчій місії ООН на Донбасі спеціальний представник США по Україні Курт Волкер наполягав на відсутності росіян серед миротворців, а також на доступі членів місії до українсько-російського кордону.

ІА "Вголос": НОВИНИ