Про це повідомив Павло Гусєв, один з тих, кому вдалось вижити, передає «Радіо Свобода».

При цьому він зазначив, що на допомогу прийшли лише п'ятеро чоловік: два поліцейських, два співробітника ДПС і один представник МНС. «Ніякої спеціальної техніки з ними не було - лише вахтовка (вантажний автобус) і трактор».

За словами інших, хто вижив, в екстрених службах у відповідь на їхні прохання про допомогу заявляли, що це «не їхня територія», а в поліції - що «це не до них». Серед тих, хто застряг на трасі, як стверджує очевидці, були вагітні жінки, діти і літні люди. За словами Гусєва, люди, у яких закінчувався бензин, щоб зігрітися палили в машині власні речі. Один з водіїв, намагаючись вибратися з затору загинув. Тіло чоловіка знайшли тільки через два дні його родичі, що відправилися на пошуки після того, як в МНС заявили, що рятувальники не виявили загиблого.

У російських інформаційних агентствах інформації про загиблих або зниклих безвісти немає. За даними «Інтерфаксу», з місця затору були евакуйовані 84 людини, 12 були госпіталізовані з обмороженнями і переохолодженням. Начальник головного управління МНС Росії по Оренбурзькій області Петро Іванов в ефірі телеканалу «Росія 24» заявляв, що для евакуації застряглі на трасі людей «були задіяні всі сили і засоби», а на місці події працювали більше 130 рятувальників і близько 50 одиниць техніки.

ІА "Вголос": НОВИНИ