Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

Зокрема, українських військових звинувачують в обстрілі цивільних об'єктів і пошкодженні інфраструктури на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

«В Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Російської Федерації встановлені додаткові факти проведення українськими військовослужбовцями артилерійських обстрілів населених пунктів самопроголошених Луганської та Донецької республік, в результаті яких отримують поранення мирні жителі. У зв'язку з цим порушено ще три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», – йдеться у повідомленні СК.

Як стверджується, українськими військовослужбовцями нібито були проведені обстріли смт Оленівка, що під Докучаєвськом, і села Сигнальне неподалік від Донецька, в результаті чого були поранені дві мирні жительки, 1953 та 1962 років народження.

Крім того, висуваються звинувачення у пошкодженні або руйнуванні понад 160 цивільних об'єктів, у тому числі ділянок газопроводів у Донецьку, Горлівці та Докучаєвську.

«В даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення посадових осіб з числа українських військовослужбовців, причетних до скоєння цих злочинів», – заявляють в Слідчому комітеті.

ІА "Вголос": НОВИНИ