В обох містах все обернулося затриманнями, повідомляє Каспаров.ru з місця подій.
У Москві на Тріумфальній площі учасники акції влаштували сидячий страйк. Близько 10 осіб було затримано.

У Санкт-Петербурзі акція також проходить у форматі сидячого страйку біля Гостиного двору. Щойно активісти «Іншої Росії» сіли на землю і розгорнули розтяжку з написом «Я поклав на ваші заборони», почалися затримання. Сімох людей повели в поліцейський автобус.

«Інтерфакс» уточнює, що опозиційні активісти в Москві сіли на асфальт напроти будівлі Мінекономрозвитку і стали скандувати антиурядові гасла. Протягом 15 хвилин поліція за допомогою гучномовців просила опозиціонерів розійтися, повідомляючи їм, що акція незаконна, оскільки її не санкціонувала столична влада. Однак ті не звертали уваги на прохання поліцейських, в результаті поліція затримала учасників «опозиційного сидіння».

У ході затримання поліції довелося виносити опозиціонерів за руки і за ноги. Серед затриманих — Едуард Лімонов і Костянтин Косякін.

У той же час ГУ МВС по Москві офіційно повідомило, що затримано 25 осіб — їх «доставлено у відділ поліції для вирішення питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності».

Ще вдень повідомлялося, що московська поліція стягує сили до Тріумфальної площі і організовує коридори з металевих бар'єрів. З різних сторін Тріумфальної площі припаркувалися близько 10 автобусів з поліцейськими, кілька екіпажів ДПС і вантажівки з металевими огорожами.

З боку Концертного залу імені П. І. Чайковського розмістився штабний автобус з встановленими на спеціальних щоглах відеокамерами.

Додамо, що активісти «Іншої Росії» подали заявку на проведення чергової акції «Стратегії-31» на Тріумфальній площі в Москві 16 липня. Мерія в узгодженні акції відмовила, оскільки її організатори раніше притягувалися до відповідальності за порушення на мітингах. Це новий привід, заснований на новому законі про мітинги, - такі люди відтепер не мають права організовувати масові заходи.

Акції «Стратегії-31» проходять кожне 31-ше число місяця. Вони спрямовані на захист свободи зібрань, яка гарантована 31-ю статтею Конституції. Як правило, вони закінчуються масовими затриманнями.

На попередній акції «Стратегії-31» в Москві 31 травня було затримано близько 130 осіб.

Джерело: Newsru http://www.newsru.com/russia/31jul2012/triumphaln.html

ІА "Вголос": НОВИНИ