Однак жодних документів, які б підтвердили цей факт, немає, розповіла в ефірі телеканалу «112 Україна» уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Досі ми перебуваємо під колонією, проводимо переговори, але наші переговори з уповноваженою (з прав людини в РФ Тетяною – ред.) Москальковою зайшли у безвихідь, тому що вона наполягає на тому, щоб завтра ми розпочали з нею візит до Омська, а потім щоб вона поїхала у Херсон до Вишенського. Потім, коли-небудь після 22 червня, що не факт, може, і дадуть можливість відвідати Сенцова», – повідомила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що вкотре, як і на всіх попередніх переговорах, говорить - Олег Сенцов поза усіма переговорами, оскільки він голодує. Натомість російська сторона заявляє, що Сенцов припинив голодування.

«Я сказала, що мені потрібні документи, що він припинив голодування, ним власноручно написані. Вона сказала: «Ось ви мені знову ставите завдання, у мене тут поруч в Єкатеринбурзі перебуває уповноважений того округу, і він може розповісти, як себе почуває», – розповіла Денисова, зазначивши, що вже  10 днів ніхто не дає жодної інформації про стан Олега Сенцова.

Переговори щодо відвідин інших політв’язнів поки також не дали результату.

«У нас є ще й інший список, і за цим списком я теж зрозуміла, що ми зайшли у безвихідь. Тому що я зрозуміла, що вона (Москалькова – ред.) хоче їхати спочатку до Вишинського, а потім вже - ми. Я так не готова співпрацювати з уповноваженою, яка не працює ні на паритетних основах, ні на першочергових завданнях», – зазначила вона.

Денісова зауважила, що рішення в цьому питанні приймає не Москалькова: «Рішення приймаються набагато вище, однією людиною, як усі рішення в цій країні, і тому, я так думаю, що сьогодні нам ніхто не дозволить його відвідати».

Омбудсмен додала, що у випадку з Сенцовим готова погодитися навіть на відеоконференцію або на те, щоб російська сторона підтвердила інформацію про стан українського режисера у колонії. Денисова також зазначила, що візити до журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка і політв'язня Миколи Карп'юка перенесли.

Окрім того, Денісова повідомила, що завтра не поїде в Омськ до в'язня Дмитра Штибликова, як було запропоновано російською стороною.

«Оскільки Тетяна Миколаївна вирішила зробити Омськ показовим виступом, оскільки я дізналася, що там братиме участь і губернатор Омської області, й інші особи, я в таких заходах участі не приймаю. Так, завтра будуть наші представники і відвідають, а я зроблю це в інший день», – сказала вона.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. У зв'язку з цим міністерство закордонних справ України відправить Росії ноту.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ