Про це повідомила прес-служба ФСБ Росії.

«У 21 регіоні країни (від центральної частини Росії до Уралу) проведено обшуки у 62 громадян, причетних до придбання, виготовлення, модернізації та збуту озброєння, а також його контрабандних постачань з території України», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок з незаконного обігу вилучено 181 одиницю вогнепальної зброї: ручний кулемет Калашникова, 11 автоматів, 10 пістолетів-кулеметів, 38 карабінів і гвинтівок, 121 пістолет і револьвер («Глок», «Вальтер», ПМ, ТТ, АПС, ПСМ, «Наган»), у тому числі з пристосуваннями для безшумної стрільби, гранати, основні частини та комплектуючі для виготовлення понад 200 одиниць зброї, понад 7000 боєприпасів різного калібру, понад 18 кг вибухових речовин і засобів ініціювання вибуху.

За інформацією ФСБ, припинено діяльність восьми майстерень з виготовлення боєприпасів, а також модернізації цивільних зразків зброї обмеженого ураження в бойові аналоги.

«Здійснюються додаткові оперативно-розшукові заходи та слідчі дії щодо встановлення злочинних зв'язків затриманих, у тому числі за кордоном, а також фактів можливої причетності до скоєння інших протиправних діянь на території РФ», – наголошується в повідомленні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ