Про це повідомила засновник притулку Тетяна Медведєва, пишуть РІА «Новости».

За даними обласного главку МНС, повідомлення про пожежу надійшло до чергової частини о 23:26 (19:26 мск), вогонь локалізували через 20 хвилин, ще через шість - ліквідували.

«Через пізнє виявлення спалаху і пізнє повідомлення до моменту прибуття першого підрозділу, через десять хвилин після надходження сигналу, горіла вся будова, обвалився дах. В результаті пожежі будівля згоріла повністю на площі 180 квадратних метрів. Це була дощата будова, тому маленького джерела вогню вистачило б для пожежі такої великої площі», – уточнили в прес-службі відомства.

Попередньою причиною інциденту в МНС називають порушення правил технічної експлуатації електрообладнання. Більш точну причину інспектори та експерти пожежно-технічної лабораторії повинні встановити протягом 1,5 тижні. Адміністрація притулку «Вірний» в свою чергу вважає, що пожежа сталася через навмисний підпал.

«Один із чотирьох засновників завжди знаходиться на місці. Зайнялося все дуже швидко, причому загорілися вольєри, в яких були собаки, а не будівля з проводкою і побутовими приладами. Ми впевнені, що це був підпал, свідки це підтверджують», – сказала засновник притулку Тетяна Медведєва, уточнивши, що пожежу виявила її колега, яка тоді чергувала.

За інформацією керівництва, в результаті пожежі згоріло майже все майно притулку: клітки, підстилки, інструменти, необхідна побутова техніка. Після надзвичайної події врятувалися близько 20 собак, яких розмістили по трьох невеликих вольєрах, які залишились, а також багато з 65 кішок, які вільно гуляли по території притулку, крім тих, що були в клітках на карантині.

Як пояснила засновник притулку, з моменту відкриття «Вірний» орендував приміщення, шукав відповідну територію. Нещодавно чоловік Тетяни Медведєвої взяв кредит у мільйон рублів, щоб купити власне приміщення в Кіровському районі міста Кемерово, яке представляє собою гаражні бокси без електрики, каналізації, опалення, вікон, дверей і ремонту.

Зараз співробітники «Вірного» шукають всіх тварин, які врятувались, розбирають завали на місці події і через соціальні мережі просять місцевих жителів про посильну допомогу, зокрема, з перевозом вагончиків і вольєрів, які залишились, з Ягунова в нову будівлю, а також з тимчасовим розміщенням виживших вихованців.

ІА "Вголос": НОВИНИ