Про це йдеться у матеріалі російського видання "Ведомости".

"Небажання говорити про недуги керівника, нехай навіть короткочасні та цілком природні на кшталт грипу, є характерним перш за все для країн з авторитарним правлінням, де він не тільки виконує покладені на нього законом обов'язки, а й є національним лідером, "батьком нації", чиє здоров'я стає сакральної цінністю, гарантією стійкості держави та стабільності системи", – підкреслює автор статті.

Водночас він додає, що об'єктивна інформація про стан здоров'я лідера все ж залишається секретом для громадян.

"Влада намагається замінити її ефектними кадрами, які підтверджують високі фізичні кондиції керівника. Купання в ополонці, демонстрація накачаного торсу, занурення за амфорами повинні переконати обивателя в доброму здоров'ї лідера та непорушності його влади", – зауважив журналіст.

За його словами, виборча кампанія загострює інтерес до стану здоров'я людини, яка хоче ще шість років керуватиме країною.

Але і спроби отримати таку інформацію, і чутки про його хворобу, що власне з'являються через її відсутність, викликають роздратування Кремля та повертають суспільство з елітами до питання про те, що буде після Путіна. Стійкість системи так сильно залежить від гарної фізичної форми Путіна, що вона не може показати його нездоровим. Визнання застуди означає, що незабаром виборцям знову покажуть Путіна в розквіті сил. Наприклад, такого, що забиває кілька шайб у матчі Нічної хокейної ліги,
– підсумовується у публікації.

ІА "Вголос": НОВИНИ