Про це повідомив спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін, - передає УНІАН.

За його словами, відповідний закон внесли голови фракцій.

«Під час неодноразових обговорень недружніх дій щодо нашої країни ми говорили про необхідність відповіді на хамську поведінку з боку США і створення перешкод для роботи російського бізнесу», - сказав Володін.

«Ми плануємо обговорити законопроект на Раді Держдуми за участю представників всіх фракцій, розіслати його в регіони нашим колегам, опрацювати ще раз з експертами і урядом Росії. Після чого розглянемо його на найближчому засіданні Держдуми», - сказав він.

Позачергове засідання Ради Держдуми планується на 16 квітня. Законопроект розроблено як захід у відповідь на введення санкцій щодо як Російської Федерації в цілому, так і її громадян та юридичних осіб.

Як писав «Вголос», через нові санкції США щодо російських бізнесменів і компаній, втрати мільярдерів Росії сягнули понад $15 млрд за 9 квітня.

Нагадаємо, 6 квітня управління з контролю за іноземними активами Державного казначейства Сполучених Штатів Америки, провівши консультації з Державним департаментом, визначило сім російських олігархів і 12 компаній, якими вони володіють, та ще 17 російських вищих посадових осіб для введення обмежувальних заходів у вигляді санкцій.

ІА "Вголос": НОВИНИ