Проте після дискусій депутати Львівської міської ради не прийняли це рішення.

«За» проголосувало лише 29 депутатів ЛМР.

Ділянка площею понад 109 гектарів у Пустомитівському районі раніше належала ЛМКП «Львівтеплоенерго».

«На земельній ділянці розташовані об'єкти нерухомого майна (майновий комплекс), яке перебуває у власності ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО». Відповідно до ст. 56 Закону України «Про землеустрій» технічна документація із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок включає нотаріально посвідчену згода на поділ чи об'єднання земельної ділянки, користувачів земельної ділянки. Враховуючи те, що земельна ділянка знаходиться у комунальній власності Львівської міської ради, представлених документів ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» підготовлено проект ухвали, яким пропонується погодити поділ земельної ділянки площею 109,1297га, розташованої на території с. Сороки-Львівські Пустомитівського р-ну Львівської обл. (за межами населеного пункту)», – йшлося у пояснювальній записці до ухвали.

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андріян Гутник при цьому порадив директору управління земельних ресурсів ЛМР Евеліні Колос повідомляти депутатам про кінцевого бенефіціара.

Як уже писав «Вголос», компанія Ornex, яка належить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова, купила по 25% акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго» і ПАТ «Київенерго», які виставив на продаж Фонд державного майна.

Також на минулій сесії депутати Львівської міської ради не надали і не відмовили у виділенні земельної ділянки, яка знаходиться на вул. Кульпарківській, 93, підприємству українського олігарха Ріната Ахметова ТзОВ «Метінвест-СМЦ».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ