Про це під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради сьогодні, 7 листопада, заявив директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, передає кореспондент «Вголосу».

«Відбувається намагання перекласти проблеми виконання державного бюджету на місцеве самоврядування. Те, що зараз робиться у Верховній Раді стосовно змін до бюджетного кодексу і до бюджету на наступний рік, іншими словами, ніж згортання бюджетної реформи, я не можу назвати. На місцеві бюджети хочуть перекинути всі пільги по житлово-комунальному господарству, а це – 140 млн грн. Раніше нам давали субвенцію по освіті, медицині, а зараз цього може не бути, тоді нам не вистачатиме ще 300 млн грн. Від нас вимагають, щоб ми компенсовували усі пільги по пасажирському перевезенню, а це 240 млн грн», – зазначив Олег Іщук.

Також чиновник Садового наголосив, що зараз держава вимагає від Львова повернути деякі позички.  

«З нас хочуть забрати так звану реверсну дотацію, а це –  190 млн грн.  Чотири роки тому держава скинула на місцеві органи самоврядування  свої видатки, даючи нам план доходів, який вони, як правило, завищувати. Через це у бюджеті Львова утворилась діра, через що в уряд нам давав позички. Ми їх назбирали у розмірі 260 млн грн. А зараз держава каже – повертайте. Ці загрози дуже серйозні для нашого міського бюджету на 2018 рік», – зазначив Олег Іщук. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ