[media=135139,135140,135141] 

Про це сьогодні розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, повідомляє кореспондент «Вголосу».  

Аварійний стан балконів у історичній частині міста – болюча тема для Львова, адже деякі з них ще ніколи не були реставровані, а небезпека їхніх обвалів з кожним роком вища. Саме тому цьогоріч заплановано відремонтувати 49 балконів, зокрема на вулицях Коперника, Рутковича, Фредра, Галицькій, С. Бандери та ін.

 

 

«Балкони  на вул. Зеленій вже відремонтовані. На вул. Шота Руставелі, 2 над зупинкою транспорту балкони були в дуже поганому стані. Їх планується відреставрувати до кінця серпня, проте все залежить від погодних умов. Працювати у дощову погоду на риштуваннях – небезпечно», – повідомив підрядник організації, що займається реставрацією, ПП «Будремсервіс».

Лілія Онищенко розповіла про доремонтний стан балконів, зокрема про відсутність будь-якого їхнього ремонту за усі 100 років існування будинку. Також начальник управління охорони історичного середовища повідомила, що деякі елементи балконів, котрі мали архітектурну цінність, на жаль, були втрачені, тому для реставрації на перехресті вулиць Зеленої та Шота Руставелі виготовляють нові огорожі, балконні плити та балясини.

 

 

Під час доповіді про перебіг реставраційних робіт зі своїми питаннями до пані Онищенко звернулися мешканці та орендарі сусідніх будинків. Вони поскаржились на складну систему зв’язку з ЛМР, щодо реставрації балконів у їхньому будинку, які вже не перший рік у аварійному стані.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ