Про це сьогодні, 11 серпня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради заявив директор ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» Андрій Вишневський, передає кореспондент «Вголосу».

«Наше комунальне підприємство розробило план дій з реалізації принципів Міжнародної хартії відкритих даних. Її метою є поширення демократій, боротьба з корупцією та сприяння економічному розвитку країн. Згідно з досліджень наших партнерів, така Хартія дозволить збільшити ВВП Євросоюзу на 2%», – зазначив Андрій Вишневський.

«Це дуже важливий документ, тому за це варто проголосувати», – додав заступник Садового Андрій Москаленко. 

Як йдеться у рішенні виконкому, за допомогою Хартії у Львові реалізовуватимуть наступні завдання: забезпечення оновлення нормативної бази (розпорядження Львівського міського голови), забезпечення визначення відповідальних посадових осіб серед розпорядників даних, які будуть забезпечувати оновлення наборів даних та їхню публікацію на Порталі відкритих даних Львова, забезпечення постійного контроль дотримання якості наборів даних, опублікованих на Порталі відкритих даних Львова, проведення місцевих конкурсів та проектів (сервісів) на базі відкритих даних та ін. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ