[media=137169,137170] 

У місті вигадали систему, за допомогою якої туман перетворюють на основу для горілки. У нього навіть є ім'я – «Карл». Про це пише Еспресо за даними Market Watch.

Компанія Hangar One вирішила, що із цього туману можна зробити горілку. За допомогою вони звернулся до Міжнародної некомерційної організаціії FogQuest. Вона допомагає вирішити проблеми із отриманням води з туманів у посушливих районах.

Разом із організацією Hangar One в 2015 році встановила сітки на найвищих пагорбах в околицях Сан-Франциско, щоб «ловити» імлу. Воду з туману «Карл» конденсують за допомогою спеціальних вертикальних сіток з поліетилену або поліпропілену.

У 2016 році з цієї води зробили першу горілку. Зібрану воду змішали з горілкою, яку отримали з червоного вина з місцевих виноградників. Продукт отримав схвальні відгуки.

У 2017-му за допомогою FogQuest були встановлені вдосконалені сітки, які збирають більше води. Але потрібен був рік, щоб набрати воду для створення Fog Point Vodka.

Влітку, у піковий сезон, квадратний метр сітки за день збирає близько чотирьох літрів води. Зібрану воду компанія  знову змішала з дистилятом з місцевого винограду. Вийшов напій з ароматом теплих вологих каменів, яскравим цитрусовим смаком, нотами кокоса і карамелі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ