Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» повідомив речник Львівського обласного управління СБУ Олег Александров.

«Вчора співробітники СБУ у Львівській області провели санкціоновані обшуки у квартирі Санжаревського. Ці дії були здійснені в межах раніше відкритого кримінального провадження за статтею 258-3 ККУ, в якій йдеться про сприяння діяльності терористичної організації. Під час цих обшуків була вилучена комп'ютерна техніка та носії інформації», – повідомив речник СБУ.

Олег Александров також додав, що підозрюваний Микола Санжаревський станом на 16 січня знаходився у Львові та був присутній під час обшуку.

Також сайт «Миротворець» опублікував переписку Санжаревського з прихильноком сепаратистів. У ній львівський артист переконує невідомого працювати у російській спільноті «Антимайдан».

Нагадаємо, львівський артист фігурує  у кримінальному провадженні за статтею Кримінального кодексу про матеріальне, організаційне чи інше сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації, що передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі.

Раніше журналістка з Одеси Олена Добровольська заявила про сепаратистські погляди соліста. Вона опублікувала скріни із сторінок з соцмереж Санжаревського, де він публікував пости про підтримку бойовиків на окупованих територіях та поширював антиукраїнську інформацію.

Микола Санжаревський – соліст балету в Львівській опері. Також він є арт-директором у Львівській школі академічного та сучасного балету.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ