Про це повідомляє НВ.

Звернення опубліковане на сайті Сенату США. Його підписали сенатори Роберт Менендес, Патрік Легі і Річард Дурбін. 

Сенатори попрохали надати пояснення інформації, викладеної в матеріалі видання The New York Times про те, як Київ нібито вирішив «поставити на паузу» розслідування по Полу Манафорту, щоб не гнівити президента Дональда Трампа.

Урядовці підкреслили, що така спірна інформація не повинна вплинути на двостороннє співробітництво в юридичних питаннях, і нагадали, що спільне розслідування «російського справи» має значення не тільки для Мюллера, але і для розкриття схем часів Януковича.

Сенатори запитують Луценка у листі, чи робить ГПУ будь-які кроки, які завадили б розслідування Мюллера, чи підбиває хтось з адміністрації Трампа українську владу або окремих чиновників не співпрацювати з Мюллером і чи обговорювалося розслідування Мюллера при спілкуванні українського і американського уряду (і окремих чиновників), включаючи час зустрічі президентів Трампа і Порошенко в Нью-Йорку в 2017 році?

Тим часом у Генпрокуратурі оприлюднили копію відповіді ГПУ кореспондентам The New York Times, зазначивши, що вона була відправлена ​​20 квітня 2018 на запит журналістів видання.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ