Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила український омбудсмен Людмила Денісова після розмови із адвокатом політв'язня Дмітрієм Дінзе.  

«Поговорила з адвокатом Олега Сенцова Дмітрієм Дінзе. Дмітрій сьогодні знову був в Олега. Говорить, що Олег дуже блідий, мало рухається, майже не встає з ліжка. Лікарі кажуть, що в нього вже відмовляють рецептори. Друга криза (перша була на 26-й день голодування) може статися в будь-який момент. Як припускає адвокат, з цього моменту одразу почнуть примусове годування. Ситуація небезпечна», – заявила вона.

Крім того, Денісова звернулася до керівника Федеральної служби виконання покарань РФ Гєннадія Корнієнка з проханням терміново надати допуск на відвідання Сенцова.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. У зв'язку з цим міністерство закордонних справ України відправить Росії ноту.

Разом з тим, Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що Олег Сенцов припинив голодуванняТакож Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в РФ із політв’язнем Миколою КарпюкомПопри те у Росії заявляють, що недопуск Денисової до Сенцова та Карпюка не порушує домовленостей.

Не допустили українського омбудсмена ще до одного бранця Кремля, українського журналіста Романа Сущенка. 

У Державному департаменті США закликають Росію негайно звільнити українських заручників Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Володимира Балуха та Олександра Шумкова.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ