Про це на брифінгу в «Українському кризовому медіацентрі» сказав полковник, речник Міноборони Максим Праута, повідомляє «112 Україна».

«Загалом, протягом минулої доби, 21 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 47 прицільних обстрілів наших оборонних позицій», – зазначив він.

На луганському напрямку зафіксовано 11 обстрілів. Під мінометні обстріли калібром 120 мм потрапили захисники Новоолександрівки, Зайцевого та Катеринівки. Також під обстрілами з мінометів калібром 82 мм перебували наші військові поблизу населених пунктів Новоселівка, Новоолександрівка, Луганське, Новгородське, Кримське. В цих районах також зафіксовано обстріли з гранатометів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку зафіксовано 36 прицільних обстрілів у бік позицій ЗСУ.

«Зранку, біля 6:30, противник одночасно розпочав обстріли з танків та мінометів калібром 120 мм одразу двох оборонних позицій наших військових. Наші захисники поблизу сіл Піщевик та Павлопіль перебували під вогневим впливом окупантів протягом 40 хвилин», – підкреслив полковник.

За цей час бойовики здійснили близько 50 пострілів з танків, випустили 65 мін з мінометів калібром 120 мм та вели вогонь з озброєння БМП.

«На деякий час було припинено пропуск громадян на КПВВ «Гнутове», а після 8:00 пропуск було відновлено», – додав речник АТО.

Також під ворожі обстріли з мінометів калібром 120 мм потрапили захисники позицій поблизу Водяного та Новотроїцького.

Обстріли з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано біля населених пунктів Невельське, Піщовик, Павлопіль, Водяне, Лебединське, Авдіївка, Гнутове, Черненко, Талаківка, Красногорівка, Новотроїцьке, Верхньоторецьке, Кам'янка, Ломакине, Мар'їнка, Широкине, та шахта «Бутівка».

В районі населених пунктів Павлопіль та Новотроїцьке вели вогонь ворожі снайпери.

Понад 20 разів бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

«Під час виконання завдань внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинув один захисник України 1977 року народження. Ще один воїн отримав бойове травмування. Стан його здоров'я середньої тяжкості. Внаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців, ще один отримав бойове травмування», – розповів Праута.

Військових доставлено у медичні заклади, стан їх здоров'я задовільнений.

ІА "Вголос": НОВИНИ