Про це влада заявила в кримінальному позові, звинувачують його в секс-торгівлі, пише The Guardian.

Кіта Раніере, співзасновника групи під назвою Nxivm, був заарештований в Мексиці і доставлений в Техас в понеділок, 26 березня.

Раніер втік з США в кінці минулого року після того, як New York Times опублікувала історії деяких жінок, які були послідовниками і «рабами» таємної групи.

Мексиканський філіал Nxivm очолює Еміліано Салінас, син колишнього президента країни.

Кілька жінок, які належать до групи в Мексиці, вирушили в Олбані, столицю штату Нью-Йорк. Там їм поставили клеймо в області таза символом, що позначає ініціали Раніере, і цей процес записувався на відео.

«Під час церемонії, – зазначається в позові, – рабині повинні були бути повністю оголеними».

Згідно з позовом, Раніер, відомий в групі як «Авангард», спостерігав за варварської системою, в якій жінкам було сказано, що кращий спосіб просування – стати «рабинею», за якою наглядають «майстра».

Передбачалося, що вони також повинні займатися сексом з ним і виконувати бажання господарів, а також тримати це в таємниці.

Раніер заперечував, що дана практика застосовувалася в його групі.

«Ці звинувачення мене все більше турбують, оскільки не насильство є однією з моїх найважливіших цінностей», – говорить Раніер.

Як сказали слідчі, Раніер надавав перевагу виключно худим жінкам, тому вони дотримувалися дуже низькокалорійної дієти і записували все, що їли.

Веб-сайт, пов'язаний з групою, описує Раніера як «вченого, математика, філософа, підприємця, педагога, винахідника і автора», який «присвятив своє життя вивченню психодинамики людини і розробці нових інструментів для розширення прав і можливостей людей, їх самовираження і етичних норм».

Раніеер і Nxivm були об'єктами критики протягом багатьох років. У 2012 році Times Union of Albany опублікувало серію статей, в яких досліджувалося, схоже це на секту.

ІА "Вголос": НОВИНИ