Про це на своїй сторінці у Twitter написав речник французького уряду Бенджамін Гріво, передає ТСН.

«Жоель Робюшон, фантастичний шеф-кухар, який був найтитулованішим у світі, покинув нас сьогодні. Від Парижа до Шанхая його спосіб життя був художньою формою, який створив французький гастрономічний блиск і продовжує надихати наступні покоління шеф-кухарів», - написав він.

За даними французького видання Le Figaro, Робюшон помер від онкологічного захворювання.

На кухні Робюшон почав працювати з 1960 року у віці 15 років. У 39 років отримав звання «шеф-кухара століття». Він став відомим своїм перфекціонізмом у приготуванні страв, більшість експертів вважають, що саме Робюшон повернув французькій кухні більш аутентичний, буржуазний вигляд.

За свою кар’єру француз відкрив десятки ресторанів, які загалом зібрали 32 найвищі нагороди у цій галузі – зірки Мішлен. Таким чином, Робюшон став найтитулованішим шеф-кухарем у світі. Крім того, він отримав кілька інших престижних кулінарних нагород, серед яких і премія фонду Джеймса Бірда в номінації «Найкращий новий ресторан».

ІА "Вголос": НОВИНИ