Як повідомили УНІАН у Держпродспоживслужбі, медики зареєстрували 16 випадків гострої кишкової інфекції серед дітей, які відпочивали у «Романтику». Фахівці встановили попередні діагнози: «гострий гастроентероколіт» та «харчова токсикоінфекція».

До інфекційного відділення Скадовської ЦРЛ госпіталізовано 3 дитини, інші лікуються в амбулаторних умовах. На базі відпочинку перебувало 274 дитини з різних регіонів країни. Вчора заклад закрили.

За результатами обстеження встановлено порушення вимог санітарного законодавства та нормативно-правових актів при організації харчування дітей у закладі. Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що у липні фахівці відомства мали намір перевірити діяльність бази відпочинку «Романтик», однак їх не допустили на територію закладу. У зв'язку з цим, Головне управління направило позовну заяву до суду про притягнення винних осіб до відповідальності. Наразі триває судовий розгляд в апеляційній інстанції.


«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ