[media=150580,150581] 

Про це під час брифінгу у понеділок, 21 серпня, розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, основною ціллю розробки такого шляху є вшанування пам'яті учасників національно-визвольних змагань та збереження історії, а також патріотичне виховання молоді.

«Шлях ознакований інформаційними таблицями у тих місцях, де був бункер зі збереженням зброї, безпосередньо де був бункер Осередку, біля могили Івана Корчака тощо, – зазначила вона. Також встановлені навігаційні знаки для того, аби можна було комфортно подорожувати».  

Також Наталя Табака додала, що для мандрівників, які захочуть пройтися цим маршрутом, шлях розпочнеться у селі Корчин, далі дорога поведе до бункеру, на гору Перехресна, і по хребту гори Парашка потрібно буде спускатися у м. Сколе.

Як розповів член ради Громадської організації «Клуб мандрівників Прикарпаття», організатор двох пошукових експедицій бункеру Головного осередку пропаганди ОУН і УПА Богдан Сидорак, бункер віднайшли за спогадами місцевих мешканців та друкарки Дарії Малярчин, що перебувала у ньому. Він мав розмір 35 Х 5 м.

«Цей бункер цікавий тим, що там працювали чільні представники національно-визвольного руху: Роман Шухевич, Олекса Гасин, Петро Полтава та інші, зазначив він. Всі праці відомі, які писали у цьому бункері, є на слуху і актуальні й сьогодні. Це, зокрема, «Україна погибає! Хто винуватий в тому?», «Хто такі бандерівці і за що вони борються» Петра Полтави та інші. У моєму розумінні, – це Єрусалим національно-визвольного руху.

До слова,  початок заходу о 8:00 год у с. Корчин Сколівського району. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ