Про це повідомляє Reuters.

У Словенії чинний глава держави Борут Пахор не зміг отримати більше половини голосів виборців, що брали участь у голосуванні.

Так, в результаті підрахунку голосів, за даними Державної виборчої комісії, Пахор набрав 47,1 % голосів. У другому турі виборів 12 листопада він зіткнеться з Мар'яном Сареком, мером міста Камніка, який отримав 25% голосів.

Явка виборців на виборах становить 43,5 %.

Повідомляється, що цей результат суперечить даним екзит-полів телебачення Словенії, які показували перемогу Пахор у першому турі.

Фаворитом виборів є чинний президент держави Борут Пахор. За даними опитування політика підтримують приблизно 56% респондентів. Другий за популярністю – колишній комедійний актор, мер міста Камнік Мар'ян Шарец від партії «Список Мар'яна Шареца», його підтримують 19,6% опитаних. На третьому місці – член Європарламенту Романа Томц від правоцентристської Словенської демократичної партії, який отримав 10,6% голосів респондентів.

Раніше повідомлялося, що 22 жовтня, у Словенії проходив перший тур президентських виборів, у якому беруть участь 9 кандидатів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ