Про це інформують активісти із націоналістичної організації С14, які учора, 9 січня, ввечері прийшли із пікетом до цього собору.

«В головній філії ФСБ на Чернігівщині. Разом із побратимами з «Правого сектору» прийшли під стіни Троїцького собору. Храм закритий, але іграшки поклали. Попи забарикадувались в келії, не пускають навіть колядників. Не приховують наявність у храмі ікони царської родини. На стенді біля храму оголошення про постійні тури до Росії», – повідомляють на сторінці «С14 Чернігів» у Facebook.

На підтвердження слів про поїздки активісти виклали фото оголошення про організацію паломництва до анексованого Криму, Росії, Білорусі та Грузії. 

Нагадаємо, 8 січня кілька десятків активістів із націоналістичної організації С14 перекрили в'їзд до печер Києво-Печерської лаври й заблокували шлагбаум. Також учасники акції принесли банери із написом «Геть ФСБ» і запалили фаєри. Тоді ж настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло заявив націоналістам, що на Донбасі воює невідомо хто невідомо з ким.

Напередодні у Запоріжжі священик УПЦ МП відмовився відспівувати 2-річного малюка, на якого з вікна будинку випав самогубець, посилаючись на те, що хлопчик був хрещений в церкві Київського патріархату.

Це викликало у суспільстві великий резонанс. Обурені люди приносять під церкви УПЦ МП ляльки.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ