Про це повідомляє nv.ua

Печерський районний суд 17 січня 2017 року задовольнив клопотання слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки Головної військової прокуратури щодо арешту майна екс-президента України Віктора Януковича. Про це свідчить судова ухвала, оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як свідчать судові матеріали, розслідуються факти планування, підготовки та ведення війни проти України з боку РФ, вчинення дій з метою зміни державного кордону, підбурювання українських військовослужбовців до вчинення державної зради, організації диверсій російськими військовослужбовцями і незаконного переправлення ними осіб через державний кордон України.

Під час досудового розслідування у слідчих виникла потреба у накладенні арешту на цінні папери, емітовані Промінвестбанком, аби попередити можливість їх відчуження. Власником цінних паперів є уродженець м. Єнакієвого Донецької області, який офіційно перебуває під підозрою слідчих органів з 28 листопада 2016 року. В рамках вказаного кримінального провадження 28.11.2016 року у приміщенні Святошинського райсуду м. Києва на прямому зв`язку з ростовським судом генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру у держзраді уродженцю м. Єнакієвого Віктору Януковичу.

Мажоритарним акціонером Промінвестбанку є російська держкорпорація ВЕБ. Внєшекономбанк володіє 99,7% акцій банку. Решта 0,3% акцій розподілена між 21 особою. Нагадаємо, Януковичу з 1995 року належало 3027 акцій Промінвестбанку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ