Про це пише лояльне до Демократичної партії США видання New York Times.

Відповідна реакція викликана, зокрема, втручанням Росії у президентські вибори в США восени 2016 року, і необхідністю підготовки до виборів у 2018 і 2020 році. Кампанія з посилення заходів безпеки стала наймасштабнішою з 2000 року.

Так, у Західній Вірджинії до забезпечення безпеки на виборах залучили експерта з кібербезпеки від Національної гвардії США. Безпекою виборчого процесу також опікуються Колорадо і Род-Айленд. А в Делавері мають намір оновити систему електронного голосування. Навіть ті штати, які не можуть дозволити собі закупити більш сучасне і безпечне обладнання для голосування, вживають заходів для посилення безпеки на виборах.

Минулого місяця державні, федеральні і приватні експерти завершили підготовку інструкцій для виробників сучасного обладнання для голосування. З його вимогою погодилися практично всі виробники. Тепер обладнання, що продається, повинно відповідати сучасним стандартам безпеки.

Про старіння обладнання для голосування експерти попереджали протягом багатьох років. Проте найчастіше все ж фіксувалося відставання модернізації систем, в основному через брак коштів. Вибори 2016 року, однак, розкрили всю серйозність загрози, підкреслюється в матеріалі видання.

Нагадаємо, раніше соціальна мережа Facebook опинилася в центрі уваги американських політиків і суспільства через роль, яку вона могла зіграти в спроби Росії вплинути на вибори в США. Компанія передала Конгресу три тисячі повідомлень, які можуть бути пов'язані з російським втручанням. Ці шкідливі повідомлення бачили десять мільйонів користувачів соцмережі.

Раніше повідомлялося про те, що Конгрес США запросив керівництво Facebook, Google і Twitter на слухання в «російській справі». 

Керівництво трьох компаній запросив комітет з розвідки Сенату на відкриті слухання, які відбудуться 1 листопада.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ